Tijdens osteopatisch onderzoek werd duidelijk dat met name het sigmoïd (laatste gedeelte van de dikke darm) niet vrij kon bewegen. Het sigmoid wordt omgeven door een buikvlies dat aan de vierde en vijfde lendenwervel en het S.I. gewricht vast zit. Het buikvlies moet vrij in de buik kunnen bewegen omdat deze zich moet aanpassen aan de bewegingen van de dikke darm. Maar als de dikke darm constant overbelast wordt door slechte voeding of door een slechte doorbloeding , dan neemt de bewegelijkheid af en komt er daarmee spanning op het buikvlies te staan. Op deze manier oefent de endeldarm van mevrouw de Boer een constante trek uit op het onderste gedeelte van de wervelkolom en het SI-gewricht. Deze veranderde trekkrachten hebben bij mevrouw haar klachten doen ontstaan.

Een osteopaat kijkt naar beweging!
Het lichaam beweegt niet alleen met spieren en gewrichten, maar alles in het lichaam beweegt. Ons hart klopt, longen zetten in en uit. En het maag-/darmsysteem, dat zorgt dat voeding verteerd wordt, heeft ook een zekere mate van beweging. Met andere woorden, beweging geeft gezondheid! Ischias klachten ontstaan vaak door verlies van bewegelijkheid van organen. In bovengenoemd voorbeeld is verlies van bewegelijkheid van het sigmoïd de oorzaak van de rugklachten. Darmen hangen via vliezen direct vast aan de rug. En bij bewegingsverlies van de darm ontstaat er trek op de rug waardoor de doorbloeding verstoord raakt en voor blokkades, pijn en op de lange termijn zelfs voor slijtage kan zorgen.

Een osteopaat is geschoold in het beoordelen van bewegingen van spieren, gewrichten en organen en kan verstoringen in deze bewegingen ook weer herstellen. Als de darm in beweging komt, vindt er weer doorbloeding plaats en kan het probleem van de zenuw Ischiadicus zich weer herstellen. Dit was het geval bij Mevr. de Boer en na 4 behandelingen was zij klachtenvrij.

In de meeste gevallen weten wij na 1 à 2 behandelingen of de therapie aanslaat en zijn meestal 3 tot 5 behandelingen nodig. Ons doel is het lichaam weer zelfstandig te laten functioneren en niet therapie afhankelijk te maken.

De osteopaten Gabe Sanders en Sander Tops hebben al meer dan 15 jaar ervaring, en hebben hun praktijk in Eindhoven en Geldrop.

Zorgverzekeraars vergoeden osteopathie volledig of gedeeltelijk uit uw aanvullende verzekering en dit heeft GEEN invloed op uw eigen risico. Onze praktijk is aangesloten bij het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO) en de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via telefoon: 040-2374166 of via de website www.osteopathie-eindhoven.nl. Ook kunt u een GRATIS consult van 15 minuten aanvragen om te bepalen of osteopathie u kan helpen.