Onderzoek en Behandeling

Bij het eerste consult vindt er een uitgebreid gesprek plaats om de gezondheidsproblemen in kaart te brengen, om zo de ontstaanswijze van uw klachten te achterhalen. Doorgemaakte ziektes, operaties en trauma's kunnen hierbij van belang zijn.

Vervolgens vindt er een lichamelijk onderzoek plaats waarbij de osteopaat zoekt naar bewegingsverlies van de diverse weefsels in het lichaam. Want als het weefsel niet beweeglijk is kan de vloeistofstroom niet onbelemmerd stromen, waardoor niet alle lichaamsdelen goed worden gevoed en afvalstoffen niet kunnen worden afgevoerd. Dit leidt tot het ontstaan van klachten.

De behandeling bestaat uit het met zachte handgrepen vrijmaken van de weefsels die bewegingsverlies hebben, met het doel de vitaliteit van het lichaam te verbeteren waardoor het lichaam zichzelf verder kan reguleren en herstellen.

Een osteopathische behandeling is een holistische benadering die er vanuit gaat dat de mens bestaat uit lichaam, ziel en geest met het doel het zelfgenezend vermogen dat elk mens bezit te stimuleren.

Door deze benadering van het herstellen van de dynamiek van de weefsels, vloeistofstromen en energie kunt u veranderingen ervaren niet alleen op het fysieke, maar ook op het mentale vlak. Uw klacht kan immers niet alleen mechanisch benaderd worden!